A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Február 2-án Medveles

2023-01-20

2023. február 2-án, csütörtökön 10 órakor Medvelesre várjuk az érdeklődőket. Gyertyaszentelő Boldogasszony napjához több néphagyomány is kötődik, melyekből egyet évről-évre mi is követünk az állatkertben.

A mondás szerint, ha ezen a napon jó az idő, süt a nap, és a téli pihenőjéből előleselkedő medve meglátja az árnyékát, megijedve tőle visszabújik barlangjába, vagyis messze még a tél vége. Amennyiben borús idő van, a medve kijön téli szállásáról és elindul élelmet keresni, vagyis közel a tél vége, hamarosan itt a tavasz.

A nálunk látható állatok közül három faj nevében is szerepel a „medve” szó, de közülük csak az európai barnamedve tartozik a medvefélék családjába. A Medveles alkalmából a következő állatok etetésével várjuk az érdeklődőket:

10.00 Barnamedve meglesése

10.15 Mosómedvék etetése

10.30 Vörösorrú ormányosmedvék etetése

Ezen a napon, a hozzánk érkező gyermekek állatkerti macis fejlesztő füzetet kapnak ajándékba. (Óvodás, vagy kisiskolás csoportok gyermekei számára csak abban az esetben tudunk ajándékot biztosítani, ha előre jelzik érkezésüket e-mailben (zooped@miskolczoo.hu) vagy telefonon (+36-46-332-121).

Vajon mikor érkezik a tavasz? Nézzük meg együtt, mit jósolnak a barnamedvék!

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.