A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Idén is lesz Állatkertek Éjszakája!

2023-08-15

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal országszerte tizenhárom különböző állatkertben, vadasparkban, szafariparkban, állatos bemutatóhelyen. Az eseményre jövő pénteken, augusztus 25-én kerül sor.

Az este során 19-23 óra között különlegességekkel, érdekességekkel várjuk látogatóinkat, akik így egy igazán rendhagyó programon vehetnek részt az állatkertben, hiszen máskor nincs arra lehetőség, hogy betekintést nyerjenek az állatkert lakóinak életébe sötétedés után.

Ezen a napon az Állatkert hosszabbított nyitvatartással, 9.00 és 23.00 között várja a látogatókat. Jegyváltásra ezen az estén 22.00 óráig lesz lehetőség. A nap folyamán érkezők folyamatos bent tartózkodással vehetnek részt az esti programokon is. A rendezvényre jegyeiket megvásárolhatják online is.

Az este folyamán különleges látványetetések mellett a következő programokkal várjuk az érdeklődőket:
- Találkozás a "nemszeretem" állatokkal az oktatóteremben
- Bogaras vagyok – kézközelben a varázslatos ízeltlábúak
- Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló – Távcsöves bemutató (derült idő esetén)
- Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoport interaktív bemutatója
- Ingyenes arcfestés

Látványetetések:
19:00 Sivatagi hiúz
19:30 Ormányosmedve és örvös pekari
20:00 Barnamedve
20:30 Fehérfarkú sül
21:00 Perzsa leopárd
21:30 Észak-amerikai kúszósül
22:00 Mosómedve
22:30 Szibériai tigris

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.