A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Ilyen volt az Állatvédelmi témahét

2022-12-10

 

Az Állatvédelmi Témahét keretében állatkertünkben is egész héten zajlottak az állatvédelemmel kapcsolatos zoopedagógiai foglalkozások. Az előzetesen regisztrált iskolai csoportok megismerkedtek az állatvédelem fontosságával, az állatkertek állatvédő-természetvédő szerepével, a felelős állattartással és az állatjóléttel. Természetesen a kisiskolások a foglalkozás végén kézközelből is szemügyre vehettek néhány kisállatot is, mely közelebb hozta őket olyan „nemszeretem” fajokhoz, mint a házi egér, a szakállas agáma vagy éppen a vörös királysikló. A gyermekek nagy érdeklődéssel és aktivitással fogadták az interaktív szemléletformálást.

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.