A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Jól halad a látogatói utak térkövezése

2022-10-11

A tervek szerint folytatódik az a térkövezési munka, ami a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. saját forrásából valósul meg. A babakocsis családok és kerekesszékkel közlekedők számára is kedvező térkövezés első körben tavaly tavasszal, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése projekt keretein belül valósult meg, közel 300 négyzetméternyi felületen, az oroszlánok felé vezető úton. Ezt követően a Városgazda saját beruházásaként 1400 négyzetméternyi útvonal burkolását végezték el a sétányon.

Idén tavasszal a legtöbbet használt és közkedvelt útvonalak felmérésével folytatódott a munka, melynek eredményeként most további 800 négyzetméterrel bővítik a szilárd burkolatú látogatói utak felületét a Miskolci Állatkertben. Az utak komfortosabbá tételének érdekében végzik el a korábban zúzalékkal és kohósalakkal borított felületek burkolását. Az örvös mangábék, a huszármajmok, és a Tanyaház előtti útvonalon, valamint az örvös pekarik mellett felvezető látogatói sétányon valósul meg a térkövezés.

Jelenleg olyan felületek burkolását végzik, melyek zúzalékkal és kohósalakkal borítottak, ezeknek a földdel vagy fűvel történő borítása nem lehetséges az esős időjárás okozta sár miatt.

A kivitelezés során csak kisebb lezárásokra kell számítani, a park változatlanul várja látogatóit. A Társaság előzetes tervei szerint az október 31-én tartandó Halloween est rendezvényre már járhatóvá válnak az addig lezárt szakaszok is.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.