A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Környezetgazdagítás karácsonyfával

2023-01-24

Amikor az újrahasznosítás és a környezetgazdagítás találkozik, olyan kitűnő „játékszer” kerülhet a macskafélékhez, mint a kidobásra szánt fenyőfa. Az állatkerti állatok jóllétéhez nem elég az alap szükségletek (megfelelő kifutó, búvóhely, hőmérséklet, táplálék, víz, stb.) biztosítása. Az emlősöknél, és egyes madárfajoknál jelentős a játékos viselkedés szerepe. Legfőképpen a fiatal állatoknál észlelhető sokféle játékos viselkedés. A játék egyrészt egy tanulási folyamat, mely segíti az állatok felkészülését a felnőtt életszakasz kihívásaira, másrészt az állatkerti állatoknál segít a felesleges energia levezetésében, valamint az unalom elűzésében. A gondozók folyamatos ötletekkel, anyagokkal, eszközökkel teszik változatossá az állatok mindennapjait. Erre bizonyíték a 2022. tavaszán született kisoroszlán játéka a fenyőfával, amely ide kattintva tekinthető meg.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.