A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Lámacsikó született

2021-10-12

Állatkertünk látogatói megszokhatták már, hogy lámacsapatunk minden év őszén újszülöttekkel gyarapodik. Idén sem volt ez másképp, hiszen szeptember közepén megszületett a legifjabb lámacsikó. A fiatal kanca, ahogy az a patás állatoknál megszokott, nagyon fejletten jött a világra, így születését követően röviddel már lábra is állt, és kereste az életet adó anyatejet. Vele együtt lámacsapatunk 6 tagot számlál, ahol a felnőtt egyedek mellett egy tavaly született kis csődör képviseli az ifjabb korosztályt.

A láma (Lama glama) a négy dél-amerikai teveféle, közülük is a két háziasított faj egyike. Állatkertünk látogatói a vadon élő ősét, a guanakót is megtekinthetik. Az Andokban élő indián népek számára évezredeken keresztül nélkülözhetetlen háziállat volt a láma, hiszen teherhordásra használták, fogyasztották a húsát, szőréből, bőréből, de még csontjaiból is ruhákat, eszközöket, mindennapi használati tárgyakat készítettek. A lámák vemhességi ideje mintegy 10-11 hónap, amelyet követően 10-12 kg-osan jön világra a csikó.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.