A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Május 1-től új játszótérrel várunk

2024-04-30

Május 1-től új játszóteret vehetnek birtokba az állatkertbe látogató gyerekek.

Manapság a szülők egyik legnagyobb problémája, hogy hogyan tudják elszakítani a gyerekeket a képernyők elől. Erre a mi javaslatunk az, hogy jöjjenek el az állatkertbe, amely egy olyan varázslatos hely, amely nem a digitális térben található. Páratlan természeti környezet, kristálytiszta levegő, és azok az állatok élőben, amelyeket otthon a képernyőkön láttak. Ha pedig az állatkerti séta közben van még energiája a gyerekeknek, azt a régebbi, kisebb játszótéren kívül a most átadott új játszóteret is kipróbálhatják. Játszóvár, kötélpiramis, kombinált ügyességi pálya és más játszóelemek várják kicsiket és nagyokat a Tanyaház szomszédságában.

A most, Veres Pál, Miskolc megyei jogú város polgármestere által átadásra került játszótér adományokból, illetve saját erőből készült el. Erdei környezetbe illő külsőt kapott, és a játékelemek is így lettek válogatva. Az új játszótér is hozzájárul a gyermekek aktív kikapcsolódásához, feltöltődéséhez, így az állatkertben nem csak ismereteket szerezhetnek, hanem „ki is tombolhatják” magukat. És míg ők játszanak, a szülők egy kicsit pihenhetnek a csendes és gyönyörű erdei környezetben. Ideális program az egész család, de akár osztálykirándulások számára is.

Ne felejtsétek otthon a játszósruhát!

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.