A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Medveles és Vizes Élőhelyek Világnapja

2019-01-29

Kijön-e a medve a barlangjából?

Február másodika Gyertyaszentelő napja. Ehhez a jeles naphoz számos néphiedelem kötődik. A legismertebbhez kellenek medvék is. A Miskolci Állatkertben kettő is van. Lássuk, kijön-e a barlangjából Dorka és Borka?

A néphiedelem szerint február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Csalogassuk elő együtt 2019. február 2-án (szombaton) 11 órától barnamedvéinket, Dorkát és Borkát "barlangjukból" és tudjuk meg, meddig tart még a tél.

Vizes élőhelyek világnapja

Február 2-a a Vizes Élőhelyek világnapja. Ezen alkalomból 13 órától a vizes élőhelyek fontosságáról, a kétéltűek védelméről Szitta Tamás, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportjának elnöke tart előadást a Miskolci Állatkert és Kultúrpark oktatótermében.

 

 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.