A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Medveles február 2-án

2022-01-27

Február másodikához, Gyertyaszentelő napjához számtalan néphagyomány kötődik. Világszerte tavaszjóslatokat várnak ekkor különféle állatfajoktól. Európában a barnamedvéktől várjuk ezen a napon, hogy megjósolják, mikor érkezik a tavasz. Éppen ezért február másodikán a Miskolci Állatkert medvéit, Dorkát és Borkát is kíváncsi szemek figyelhetik, hogy meglátják-e árnyékukat. A néphagyomány szerint ugyanis, ha a medve február másodikán meglátja az árnyékát, akkor visszabújik barlangjába, mert hosszú lesz még a tél. Ha azonban nem látja meg az árnyékát, akkor kint marad, hamarosan pedig beköszönt a tavasz.

Tavaszjóslással egybekötött medvelesre várjuk tehát látogatóinkat február másodikán, 10 órától a Miskolci Állatkertbe. A barnamedvéken kívül 11 órától az ormányosmedvékkel, 12 órától pedig a mosómedvékkel is megismerkedhetnek azok, akik ezen a napon kilátogatnak az állatkertbe.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.