A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Meglettek a szökött Bennett-kenguruk

2020-09-16

Lakossági bejelentéseknek köszönhetően mindkét múlt héten elszökött Bennett-kengurunkat sikerült befognunk.
A tegnapi napon (2020. 09. 15) a Herman Ottó Emlékpark (régi gombavizsgáló) közelében befogtuk a nagyobb kengurut, de sajnos mire az állatkertbe értünk vele, elpusztult. Ő már a befogás előtt is rossz állapotban volt, vélhetően az elmúlt napok okozta stressz és kimerültség valamint a megfelelő táplálék és ivóvíz hiánya miatt.
A mai napon (2020. 09. 16.) pedig előkerült a kisebb Bennett-kenguru is. Kirándulók vették észre az állatkert mellett vezető turista úton. A bejelentés után perceken belül a helyszínre értek munkatársaink, akik gyorsan befogták az állatot. A kis kenguru jól van, de jelenleg megfigyelés alatt áll. Amint kiheveri a kalandot újra csatlakozhat társaihoz.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.