A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

„Miskolc Város Turizmusáért” díjat kapott az állatkert

2023-05-11

A mai napon állatkertünk kapta meg a "Miskolc Város Turizmusáért" díjat. Az elismerést a Miskolc Város Napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen Veres Pál polgármester adta át Jánosi Ferenc állatkertvezetőnek. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése ezzel jutalmazta az elmúlt 40 évben végzett munkánkat, amely egyben a város lakói számára is elismerést jelent. Miskolc lakói ugyanis sajátjukként szeretik állatkertjüket, amelyet 40 évvel ezelőtt társadalmi összefogással, saját kezükkel építettek, és azóta is sokan segítik és támogatják munkánkat.

Az idén 40 éves állatkert, amely évről-évre több, mint 100.000 látogatót fogad, mára már megkerülhetetlenné vált Miskolc kulturális-turisztikai intézményei körében, amely nem csak a város lakói számára, hanem az ide érkező belföldi és külföldi turisták számára egyaránt népszerű úticél.

Köszönjük minden látogatónknak, aki az elmúlt 40 évben eljött hozzánk, és aki a jövőben felkeres minket!

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.