A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Nőnap

2021-03-08

Nőnap

A Miskolci Állatkert 2020. november 11.-től zárva tart, de dolgozóink azóta is, nap mint nap ugyanúgy teszik a dolgukat mintha nyitva lennénk, hiszen lakóinkról továbbra is gondoskodnunk kell.
14 fős állatgondozó csapatunk fele nő, akik remekül helyt állnak ebben a sokszor fizikailag sem könnyű, különleges munkában. Őket köszöntjük ma, nőnap alkalmából.
Az állatgondozók feladata, hogy napi szinten gondoskodjanak a rájuk bízott állatokról.  Mindennapi teendőjük, az állatok etetése, kifutójuk tisztán tartása, egészségi állapotuk ellenőrzése. Ismerniük kell az egyes állatok viselkedését, személyiségét. Ha állatorvosi kezelésre van szükség, abban is segédkeznek. Az állatgondozók gondoskodnak a kifutók berendezéséről, játékokról, a különböző fajok számára megfelelő mászófelületekről és arról, hogy minél változatosabban teljenek az állatok napjai. Ezt környezetgazdagításnak nevezzük és elengedhetetlen az állatok jóllétéhez. A környezetgazdagításnak az etetés is a része: nem egy kupacba lerakva kapják meg a táplálékot, hanem valamilyen módon „meg kell küzdeniük” érte.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.