A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Téli madáretetés

2023-01-15

Állatkertünk is minden évben csatlakozik azok köréhez, akik az első fagyos időszakok beköszöntével vendégül látják a Magyarországon maradó, és esetleg hazánkba északról telelni érkező madarakat. November végétől az állatkert madáretetői folyamatosan terített asztalként várják a hozzánk látogató, környéken élő madarakat. A szemfüles látogatók megfigyelhetik a széncinege, a kékcinege, a csuszka, a nagy fakopáncs, az őszapó, a mezei veréb, vagy akár a fekete rigó egyedeit is az etetők közelében. A szemfülesebbek hegyi fakusszal, csízzel és közép fakopánccsal is találkozhatnak. Természetesen mindig odafigyelünk arra, hogy nem csak élelmet, de vizet is biztosítunk az etetőkhöz szokott madaraknak. Nagyon fontos, hogy bár a tél ezen időszaka jelenleg nagyon enyhe, a madarak etetése folyamatos kell, hogy legyen. Aki úgy döntött, hogy elkezdi etetni a téli időszakban a madarakat, az a fagyos időszak végéig, általában március közepéig gondoskodjon róluk.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.