A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Tematikus vezetések: Általános iskola 1-4. osztály részére

1. Állatok csoportosítása (60 perc)

Kétlábú, négylábú, soklábú, lábatlan. Pikkelyes, tollas, szőrös, tüskés. Szárnyas, szárnyatlan. Mi alapján csoportosíthatjuk még az állatokat? Melyek egyes állatcsoportok egyértelmű ismérvei? Áttekintjük az állatok testfelépítését, a hasonlóságokat és különbségeket.

2. Állatok táplálkozása (60 perc)

Növényevő állatok, húsevő állatok, mindenevő állatok. Megismerjük a különféle táplálékszerző stratégiákat és néhány kedvelt állatkerti állat étrendjét, ezáltal a takarmányféleségeket, az állatok testfelépítésének sajátosságait az alapján, hogy ki mit eszik.

3. Háziállatok és vadállatok (60 perc)

Megismerkedünk a házban és a ház körül élő állatokkal. Összehasonlítjuk a háziasított állatokat a vadon élő őseikkel. Megnézzük, milyen állati eredetű táplálékokat fogyasztunk, és milyen állati eredetű nyersanyagokat használunk mindennapi életünkben.

4. Közösségek a természetben (60 perc)

Élőhelyek megismerése: erdők, füves puszták, sivatagok, vizes élőhelyek. Az egyes élőhelyek életközösségeit alkotó fajok közötti kapcsolatok játékos megismerése. A „természetben minden mindennel összefügg” elvnek, valamint annak a felismerése, hogy az emberi tevékenységnek milyen hatásai vannak az életközösségekre.

 

PDF - Tematikus vezetések: Általános iskola 1-4. osztály részére

A kiadvány pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.