A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Tematikus vezetések: Általános iskola 5-6. osztály részére

1. Vizek és vízpartok élővilága (60 perc)

Vizes élőhelyek állatainak megismerése: halak, hüllők, kétéltűek, vízimadarak. Miért függnek ezek az állatok a víztől, és hogyan alkalmazkodtak a vízi életmódhoz? A vizes élőhelyek, mint érzékeny életterek.

2. Hazai erdők élővilága (60 perc)

A hazai erdők állatvilágának megismerése. Megfigyeljük az erdő szintezettségének jellemzőit az állatkerti erdő vadon élő állat- és növényfajainak segítségével.

3. Háziállatok és hobbiállatok (60 perc)

Mi a különbség a háziállatok és a hobbiállatok között? Meghatározzuk a domesztikáció és az urbanizáció fogalmát. Hogyan lehetünk felelős állattartók?

4. Kültakaró és vázrendszer (60 perc)

A kültakaró típusainak áttekintése az állatvilágban. Külső és belső vázrendszerek, valamint az ehhez kapcsolódó mozgási szervrendszer. Csigaházak, kitinpáncél, csontok és izmok.

PDF - Tematikus vezetések: Általános iskola 5-6. osztály részére

A kiadvány pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.