A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Tematikus vezetések: Óvodások részére


1. Élő és élettelen környezetünk (60 perc)

Ismerkedés a minket körülvevő természeti környezettel. Élő és élettelen környezeti elemek megismerése: kövek, talaj, vizek, növények, gombák, állatok. Melyik élő, melyik élettelen? A természeti környezet megismerésére ideális terepet nyújt az állatkerti erdő.

2. Mesék állatai (60 perc)

Közismert állatmesékben, rajzfilmekben szereplő állatok megismerése. Klasszikus mesék, valamint jelenleg népszerű mesék, rajzfilmek állatszereplőinél összehasonlítjuk az állatok mesebeli képességeit és a valóságot. Állati szólásokat, közmondásokat játszunk el.

3. Állatokról számokban (60 perc)

Hányan vannak a bundermajmok? Mekkorát tud ugrani a kenguru? A tigris vagy a leopárd a nagyobb? Kalandozás a számok világában, ismerkedés a méretekkel és arányokkal az állatok segítségével.

4. „Nemszeretem” állatok (60 perc)

Ismerkedés testközelből azokkal az állatokkal (pl. ízeltlábúak, kétéltűek, hüllők), amelyekkel szemben sokszor már gyerekkorban kialakul az emberben az ellenszenv. A felnőtt korra kialakuló, kulturálisan belénk rögzült félelem ellenszereként már kisgyermekként megszerettetjük velük ezeket az állatokat.
 

PDF - Tematikus vezetések: Óvodások részére

A kiadvány pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.