A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Tigris-kampány

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark is csatlakozott az egész Európára kiterjedő tigriskampányhoz, amelyet az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) indított a tigrisek védelme érdekében. Az egész kontinens állatkertjeire kiterjedő kampány a veszélyeztetett tigrisek vadonbeli helyzetének megismertetését, valamint a vadonbéli állomány védelmét szolgáló természetvédelmi programok támogatását szolgálja.

A tigris egyike azoknak a veszélyeztetett állatfajoknak, melyeket az ember csaknem a teljes kipusztulás szélére sodort. Nyolc alfaja közül három mára teljesen kipusztult, és a maradék ötöt is veszélyeztetettként, illetve kritikusan veszélyeztetettként tartják számon a szakemberek. Ugyanakkor e csíkos nagymacskák roppant népszerűek a nyilvánosság, és a sajtó körében, így alkalmasak arra, hogy az élővilág sokféleségét fenyegető veszélyekre ráirányítsák a közvélemény figyelmét. Ráadásul a tigrisek védelmével a csíkos nagymacskák számára otthont adó természetes életközösségeket, és az ott lakó többi fajt is meg lehetne menteni. A tigrisek tehát egyúttal állatok és növények sokaságának "nagykövetei".

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.