A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on

Újabb hírek Bociról, a bölényről

2021-09-01

Emlékeztek Bocira, az európai bölényre? A Nyíregyházi Állatparkban született, majd a Miskolci Állatkertben nevelkedett bölény csaknem egy évvel ezelőtt utazott el állatkertünkből Bulgáriába, a Rodope hegységbe, hogy a Rewilding Europe által koordinált visszatelepítési program keretében szabadon élhessen. Bölényünk túl van élete első „vad” tavaszán és nyarán, és az európai bölénycsorda teljesjogú tagjaként éli mindennapjait a természetben, amelyről most újabb fényképeket kaptunk.

Boci, a csapatot követve, márciusban magasabb területekre vándorolt, és bár a nyári időszakban extrém szárazság volt jellemző a Rodope hegység területén, mind az útvonalakat, mind a természetes víz- és élelemforrásokat megismerte, így jó kondícióban maradt. A bölény csapat jelenlegi területe más fajoknak is kedvelt tartózkodási helye, vadlovak, szarvasok, sakálok, vaddisznók és rókák is előszeretettel tartózkodnak itt a csapatot figyelemmel kísérő természetvédelmi őrök szerint.

fotók: Desy Kostadinova és Hristo Hristov

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt. Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.