A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Újraéled az állatok világnapi vetélkedő

2024-06-12

Az állatok világnapja ünnepét 1931-ben hozták létre egy firenzei ökológiai konferencián, mely Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napjára, október 4-re esik. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára.

A Miskolci Állatkertben a Covid-járvány előtt volt az utolsó ilyen nagyszabású rendezvény a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola szervezésében, melyen óvodások és iskolások mérhették össze az állatokról szóló tudásukat. 

Idén, a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium kezdeményezésére, közös együttműködésben a Miskolci Állatkerttel indítjuk útjára a már korábban is nagy népszerűségnek örvendő természettudományos vetélkedőt, ezúttal ZOOmánia néven.

A szervezők három kategóriában várják majd a jelentkezőket: óvoda és alsó tagozat, felső tagozat, valamint középiskola kategóriában.

Az október 4-én megrendezésre kerülő vetélkedő célja a felnövekő generáció érzékenyítése és oktatása, hogy felelősségteljesebben gondolkodjanak az élő környezetről, hiszen az ő feladatuk lesz megállítani és visszafordítani az elmúlt évtizedek környezetkárosító tevékenységeinek hatásait.

Első alkalommal Miskolc és környéke nevelési és oktatási intézményei kapnak értesítést a vetélkedőről, melyre 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. A vetélkedőnek a Miskolci Állatkert ad otthont. A verseny lebonyolítását  a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola pedagógusai és diákjai végzik majd. A benevezett csapatoknak a vetélkedőt megelőzően, lehetőségük lesz - felkészülési céllal - ingyenesen bemenni az állatkertbe a Milu Alapítvány a Miskolci Állatkertért támogatásának köszönhetően.

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.