A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Válasszunk együtt nevet a leopárdkölyöknek március 15-én

2023-03-13

Állatkertünk az év minden napján, így természetesen március 15-én, nemzeti ünnepünkön is szeretettel várja látogatóit. Ezen a napon indulnak – egyelőre ünnepnapokon és hétvégéken – látványetetéseink.

Ezen a napon minden látogatónk egy „névválasztó” kupont kap a pénztárban, mellyel leadhatja szavazatát a január 25-én született kis perzsa leopárd nevére. A bejáratnál kihelyezett dobozon három név fog szerepelni, közülük a legszimpatikusabbhoz kell bedobni a kupont. A három lehetőség a következők lesznek: 

Mansur (kiejtése: Manszúr), jelentése: győztes. Különböző írásmódjai: Mansoor, Mansour, Mensur. Iráni, arab és török nyelvben használt férfinév.

Ramin, jelentése: béke, öröm. Más írásmód szerint Rameen. Ramin a perzsa mitológia egyik hős alakja.

Sayed (kiejtése: Szejjed), jelentése: úr, illetve mester. Írják Sayyid, Seyed és Saiyed formában is. Iráni és arab nyelvterületen ma is gyakori név.

A látogatóink által választott név lesz az, amellyel a kölyök bekerül a perzsa leopárdok európai törzskönyvébe is. Gyere el március 15-én a Miskolci Állatkertbe, és segíts a döntésben!

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.