A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Víz Világnapja

2022-03-22 Víz Világnapja

Minden évben március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Ez egy 1993-ban indult ENSZ világnap, amely amellett, hogy ünnepli a vizet, felhívja a figyelmet a vizeink tisztaságának védelmére és vízkészleteink veszélyeztetettségére. A gyorsan növekvő népesség, a klímaváltozás, az ipar és a mezőgazdaság vízigénye is egyre inkább érezteti hatásait. A Föld nagy részét víz borítja, de ennek a mennyiségnek csupán a töredéke édesvíz, és ennek is csak kis részét használhatjuk, mert legnagyobb része gleccserekbe zárva található. De nem csak az embereknek van szüksége vízre, a természet egészének szüksége van rá. Számos faj élőhelye, és nagyon sok olyan faj is van, aminek szaporodó vagy táplálkozási helye a víz, iható vízre viszont bolygónk valamennyi élőlényének szüksége van, ezért kiemelten fontos vizeink védelme. Víz nélkül nem létezhetne a Földön az élet.

Vigyázzunk a vízre!

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.