A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

Változások bölénycsapatunkban

2023-11-10

Zajlanak az események mostanában a legnagyobb termetű lakóink körül. Nyár végén már beszámoltunk róla, hogy egy borjúval gyarapodott az európai bölények csapata. Azóta, október közepén megszületett az idei második bölényborjú. A kis bika születését követően gyorsan lábra állt, és elkezdte fogyasztani az éltető anyatejet. Gyorsan beilleszkedett a csordába, rendszeresen megfigyelhető anyja mellett, illetve gyakran együtt pihen a három hónapos nővérével.

A borjú világrajövetelét követően nem sokkal azonban távozók is voltak a csapatban. A tavaly született két bölényünk ugyanis november elején útra kelt. Új otthonuk a Marosvásárhelyi Állatkert, ahol egy leendő új csorda alapját képezik, hiszen a régebb óta ott élő bika mellé érkeztek egy harmadik tehén társaságában.

És a bölényeinkkel kapcsolatos eseményeknek még nincs vége, hamarosan új hírrel jelentkezünk. 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.