A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Miskolc Csoport tagja

Miskolci Állatkert

Miskolc Zoo a facebookon Miskolc Zoo a twitteren Miskolc Zoo az instagramon Miskolc Zoo a youtube-on Miskolc Zoo a tiktokon

EEP - Tenyészprogram

Az EEP célja a veszélyeztetett állatok állatkerti tenyésztésének koordinálása, a velük kapcsolatos természetvédelmi munka összehangolása. A program élén egy koordinátor áll, aki összegyűjti az adott faj Európában élő egyedeinek információit, amely alapján törzskönyvet vezet. A törzskönyvben szereplő adatok révén határozza meg, hogy mely állatokat kell továbbszaporítani ahhoz, hogy a faj állatkerti állománya megőrizze megfelelő genetikai sokszínűségét. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) égisze alatt 191 tenyészprogram létezik, melyek közül állatkertünk – annak ellenére, hogy jelenleg még nem tagja az európai szövetségnek – háromban vesz részt.

Az európai fajmegőrzési tenyészprogram (EEP) keretében az alábbi fajokat tartjuk:
 

Magyar Állatkertek Szövetsége Species360: Global information serving conservation Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program  Európai Regionális Fejlesztési Alap  Miskolc Megyei Jogú Város Miskolc Holding Zrt.Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.